dimarts, 15 de febrer del 2011

ASSEMBLEA

Propera Assemblea:
Dijous 17 de febrer a les 20'00 hores al local de l'AAVV del Clot-Camp de l'Arpa (C/ Sibèlius, 3).
Vine i participa!! Que ningú decideixi per tu!!!

dijous, 10 de febrer del 2011

CERCAVILA: LES PENSIONS NI TOCAR-LES!

El passat 21 de gener l'Assemblea Social del Clot - Camp de l'Arpa va realitzar la seva darrera cercavila pels carrers del barri. De motius no en faltaven i aquest cop els i les veïnes que vam ocupar els carrers i places ho vam fer al crit de: "les pensions no són un negoci", "que la crisi la paguin els rics i els bancs" o "aturem les retallades". Protestàvem per tot un seguit de mesures socials i laborals que poc tenen a veure amb unes solucions justes i equitatives amb el conjunt de la població.

L'aprovació de la reforma de les pensions per part del govern espanyol (PSOE) amb el suport de la Patronal, CCOO, UGT, CiU i PP, ha significat la claudicació i complicitat de les institucions espanyoles, ara sota el paraigües del Pacte de Toledo, amb els dictàmens de la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial. El capitalisme global, perfectament estructurat i organitzat, s'ha posat en marxa per rescatar el sistema per tots els mitjans i ha amenaçat als Estats que si no reaccionen a temps les conseqüències poden ser molt pitjors. I aquesta reacció es basa en fer pagar la crisi a qui no l'ha provocada, la classe treballadora.

És per això que a cada cop més barris, viles i ciutats el clam de resistència popular és major i al Clot - Camp de l'Arpa així ho manifestem.

Aquest cop, una quarantena de persones hem participat de la Cercavila que ha baixat per tot el carrer Rogent fins arribar a la Plaça del Mercat. Al llarg de tot el recorregut s'ha repartit material informatiu, hem encartellat pròximes mobilitzacios, s'han cridat consignes en contra la retallada de les pensions i hem rebut el suport majoritari per part de veïns i veïnes que ens veien passar. Al finalitzar la marxa s'ha llegit el manifest unitari i s'ha donat per desconvocada la cercavila.

Destacar i denunciar, per altra banda, la presència desproporcionada d'agents dels cossos policials durant tot el recorregut: agents de la guàrdia urbana motoritzada, mossos d'esquadra a peu i policies secretes amb cotxe. Per molt que intentessin boicotejar la participació veïnal a la cercavila nosaltres no ens aturarem i seguirem sortint al carrer, manifestant-nos i reunint-nos per tal d'organitzar la defensa dels nostres drets.

No a la privatització del sistema públic!
Les pensions ni tocar-les!





Formació Punt d'Informació Laboral

Avui, dijous 10 de febrer a les 20h al local de l'Associació de Veïns i Veïnes del Clot - Camp de l'Arpa (c/sibèlius 3), des de l'Assemblea Social del barri hem organitzat una petita sessió de formació interna sobre el Punt d'Informació Laboral. Aquest espai ja funciona a altres barris i municipis del Barcelonès i es basa en el suport mutu de la classe treballadora. És un projecte veïnal que pretén combatre la individualització i la solitud que sovint ens trobem davant problemàtiques relacionades amb el món laboral com podria ser l'assetjament, la precarietat o l'atur, entre d'altres.
·
Vindrà, doncs, un advocat laboralista que ens explicarà en què consisteix i ens orientarà en la creació d'aquest espai al barri.
·
Ens veiem al vespre!