dijous, 25 d’agost del 2011

Calendari de xerrades al Clot-Camp de l'Arpa

En el marc de la Universitat 15M d'Estiu, s'han programat diverses xerrades al barri. Aquí teniu el programa:


· Dijous 1 de setembre, 19:30 hores, Pç. del Mercat del Clot: "Retallades en Sanitat", Roger Bernat i Marta Carrera.

· Dilluns 5 de setembre, 19:30 hores, Pç. del Mercat del Clot: "De la dació al parc públic de lloguer. enfonsar la banca per salvar el país", Salva Torres (Plataforma 500X20).

· Dimecres 7 de setembre, 20:30 hores, Pç. del Mercat del Clot: "Ecooperativisme", Enric Duran.

· Dijous 8 de setembre, 19:30 hores, Pç. del Mercat del Clot: "Educar per transformar", Aurora Rincón (Grupo Nova).

· Divendres 9 de setembre, 19:30 hores, Pç. del Mercat del Clot: "Renda Básica i Municipalismes",  José Iglesias.

Acta Assemblea Clot-Camp de l'Arpa, 24 d'agost de 2011

INFORMACIÓ COMISSIONS

XARXA DE SUPORT MUTU
DIMARTS 6 SETEMBRE, a les 20h en La Revoltosa (C/ Rogent 82), reunió persones identificades en el desnonament de la Verónica i l'Eliseo.
Segueix estant la CAIXA DE SUPORT ECÒNOMIC, per a les despeses de defensa de les persones identificades.
DIVENDRES 26 JULIOL, presentació de la Xarxa de Suport Mutu del Clot-Camp de l'Arpa en les festes alternatives de Sants. 12:00 hores, Parc de l'Espanya Industrial


INFORMACIÓ SOBRE ALTRES ACTIVITATS
Es presenta la proposta de convocatòries i xerrades de la UNIVERSITAT INDIGNADA DEL 15M, per a finals d'Agost, principis de Setembre.

DISSABTE 27 AGOST
Concentració de suport a l'Hospital Dos de Maig (falta confirmar hora)

DIMECRES 31 AGOST
Acte inaugural de la Universitat Indignada del 15M en la Plaça Catalunya
18-18:30h Presentació
18:30-20h Xerrada
A partir 20h, combat poètic contra l'apatia

DIJOUS 1 SETEMBRE
Xerrada sobre les Retallades i Privatització. Plaza del Mercat del Clot

DIVENDRES 2 SETEMBRE
Manifestació en suport a la Sanitat Pública i contra les Retallades."Retallar en Sanitat, és Assassinat".
15:30h Plaza del Mercat del Clot, en manifestació, fins a l'Hospital Dos de Maig.
16h Manifestació des de l'Hospital Dos de Maig, fins a la Conselleria de Sanitat.

S'informa que es penjarà en la web el cartell que s'ha fet convocant a la MANIFESTACIÓ DEL 2 DE SETEMBRE, en defensa de la sanitat pública, de l'Hospital Dos de Maig i contra les retallades en sanitat. Per descarregar, imprimir i enganxar el cartell:
http://assembleasocialclotcampdelarpa.blogspot.com/p/material-de-difusio.html

DILLUNS 5 SETEMBRE
19:30h Xerrada sobre els Desnonaments a càrrec de la plataforma 500X20. Testimoni de Verónica i de la Xarxa de Suport Mutu. Plaza del Mercat del Clot

DIMARTS 6 SETEMBRE
19:30h Xerrada Economia i Municipalisme Comunalista i Renda Bàsica. Plaza del Mercat del Clot (Aquesta xerrada es passarà probablement al DISSABTE 10 SETEMBRE, per coincidència amb la reunió de les persones identificades en el desnonament -manca confirmar)

DIMECRES 7 SETEMBRE
19:30h ASSEMBLEA i si no s'allarga massa, xerrada sobre MOVIMENT COOPERATIVISTA (aquesta xerrada segurament s'ajornarà per coincidir amb l'assemblea), en la Plaça del Mercat del Clot

DIJOUS 8 SETEMBRE
19:30h Educar per a Transformar. Xerrada sobre Educació en la Plaça del Mercat del Clot.


ALTRES PROPOSTES, INFORMACIONS I CONVOCATÒRIES
DIJOUS 25 SETEMBRE
19h en Plaza Sant Jaume, MANIFESTACIÓ contra la reforma de la Constitució sense consulta popular. "Jo també vull votar".

S'informa que la PRÒXIMA ASSEMBLEA DE BARRIS DE BARCELONA, es portarà a terme el 17 SETEMBRE, i en ella es valorarà la Proposta de Sants que s'està debatent en els barris i que fa referència a la proposta per a fer una Coordinadora d'Assemblees de Barri de Barcelona (ciutat).
Aquesta proposta sorgeix de la necessitat de coordinació i comunicació entre els diferents barris i fa referència a la periodicitat, la forma de treball i informació, el criteri de representativitat, elecció de comissions tècniques i com deuen ser aquestes, terminis per a la presa de decisions, etc...


Es pregunta sobre si aquest debat ha de ser virtual o presencial, i es determina la següent assemblea, per a parlar dels punts de la proposta de Sants, per a adoptar decisions, si és que es decideix aportar una mica a l'Assemblea de Barris de Barcelona.

S'informa que es va difondre una PROPOSTA DE LA COMISSIÓ D'AUTOORGANITZACIÓ, i es comenta que es tornarà a enviar a la llista de correus de la ASC.
En aquest enllaç trobareu diferents textos sobre coordinació de barris que poden ser útils pel debat:
http://clotcampdelarpa.escomo.es/foro/viewtopic.php?f=16&t=55


Es pregunta si com ASC es participarà en la FESTA MAJOR del BARRI, que són el PRIMER I SEGON CAP DE SETMANA DE NOVEMBRE, i s'informa que s'havia acordat posar un punt d'informació, sense necessitat de demanar permís.
Es proposa que, igual que es fa en altres barris, plantejar-nos fer una festes alternatives, però es comenta que la Festa Jove, ja és la proposta alternativa i que es pot col·laborar i coordinar-nos, per a no coincidir les activitats.
Es proposa convidar a altres assemblees de barris, a fer alguna xerrada en les Festes del barri.
S'informa que encara no està definit, però que hi ha una proposta de teatre performatiu, en el qual es podrà col·laborar quan la proposta estigui més avançada.


SOBRE LA CONTINUÏTAT DE LES ASSEMBLEES A L'HIVERN, es pregunta si s'ha pensat en algun lloc per a aixoplugar-se de la pluja i el fred.
Com espai tancat, s'explica que l'Ateneu es podria utilitzar. També es parla de la Pèrgola del carrer Aragó, que seria en espai obert, però cobert.
Hi ha opinions que es mostren partidàries de seguir fent-la en espais oberts.


Es recorda la proposta de les assemblees itinerants i es proposa que es facin tres assemblees en el mateix lloc i una itinerant.


Es torna a informar sobre les OCTAVETAS per a repartir i sobre els MURALS I CARTELLS per a col·locar en llocs estratègics. Es diu que es fiquin les fotos dels responsables en les octavetas que parlan de la sanitat.
Es torna a plantejar fer un CERCAVILES AL SETEMBRE, per a recórrer altres parts del barri, i anar pegant murals, cartells i repartint octavetas, per fer difusió de l'existencia de l'assemblea.


I aquí es dóna per conclosa l'assemblea del DIMECRES 24 D'AGOST DEL 2011.

Más informació:

divendres, 19 d’agost del 2011

Acta Assemblea Clot-Camp de l'Arpa, 17 d'agost de 2011

Ordre del dia

- Comissions
- Hospital 2 de Maig
- Universitat indignada
- Torn Obert.
---------------------------------------------
Comissions
Suport Mutu.
- Preparat recurs síndic de greuges
- Santiago; Fàbrica Damm. Lluita perquè li donin la invalidesa a la feina (per causes en horari laboral)
Difusió
- Es reparteixen octavetes per fer difusió al barri.
- Proposta creació de lloc fixe de cartells.
- Setembre crear un cercavila pel barri (tot fent difusió de l’assemblea).
- Crear llistat d’entitats del barri i com comunicar-s’hi.
- Segueix la proposta de pancartes als balcons
- Proposta per crear algun mètode perquè l’assemblea participi per decidir el contingut del material de difusió.
Hospital dos de maig
Es comenta la situació actual, cada dia a les 20:00h cassolada.
Als treballadors de l’hospital no els tenen informats, no hi ha informació fixe; es parlar d’una possible privatització de l’hospital per un grup de metges que el volen comprar i els sindicats no recolzen als treballadors (els donen l’esquena).
Hi ha tensió per el tema tabú.
Universitat indignada
Existeix una plataforma on hi ha un llistat de recursos, contactes perquè els barris puguin utilitzar com a suport d’informació (hi ha 8 barris adherits).
Informació útil ja siguin llibres d’alternatives capitalistes, contactes d’entitats…
Torn obert
Experiència de falta d’habitatge: Una família després de 26 anys d’estar a un pis l’han fet fora d’aquest. Des de habitatge no els acabaven de recolzar ja que demanen un informe que no el tenen conforme poden viure en un pis i des de Benestar social tampoc els acaben d’ajudar. Ens aniran informen de la situació
Estat del Pirmi: Una veïna comenta la seva situació; té molts problemes per aconseguir que li paguin aquesta ajuda, els hi demanen cada vegada més papers i trucades. No saben si cobraran els futurs mesos.

CONVOCATÒRIES/ PROPOSTES: 18 d’agost a les 18.00 Plaça St. Jaume => Manifestació sota el lema “La pobresa alça la veu” per demanar prou a les retallades del Pirmi.

2 Setembre 15:30h al clot, per unir-se a una Marxa de tot Catalunya. 16h surt una marxa de tres hospitals diferents (Bellvitge, esperança, 2 de Maig) per arribar a les 18h a la conselleria de Salud.

Iniciativa xerrades informatives => Entre el 1 i el 10 de setembre organitzar unes xerrades de cara al barri per tractar el tema de Salut, Educació i economia(sistemes alternatius).

Twitter => Creació d’un twitter de l’assemblea per fer més difusió.

Proposta de treballar el tema de la coordinació de barris (es parlarà a la pròxima assemblea)

dilluns, 8 d’agost del 2011

Acta Assemblea Clot-Camp de l'Arpa, 3 d'agost de 2011


Punts del dia. 

1.Grups de treball. 

2.Torn obert. 

3. Estiu 

4.Com encarar setembre/octubre 
------------------------------------
1.Grups de treball 
Xarxa suport mutu. Durant el desnonament de l’Eliseo i la Veronica i van haver-hi uns 40 identificats, estem a l’espera de si arribaran multes. Es planteja fer una denúncia col·lectiva de l’actuació dels mossos d’esquadra, totes aquelles que s’hi vulguin sumar i/o informar que es posin en contacta amb la XSM amb el seu mail (suport.mutuo.clot@gmail.com ). Un company de la xarxa comenta que BCN City Tour estan en lluita, fan vagues parcials els dilluns, dimecres i divendres, a partir de les 07.30 a les cotxeres de l’Hospitalet ( Carretera del mig 180, Metro L1- Av. Carrilet ) fins les 12h, s’anima a tothom a solidaritzar-se anat a cotxeres a les concentracions o com se’ls hi acudeixi. Durant el piquet del matí s’han assabentat que hi ha 20 conductors d’autobusos expedientats. Es passa un pot per a recaptar fons per a afrontar els més que possibles gastos relacionats amb la repressió. 

Comunicació. Comenten que dilluns van fer una assemblea extraordinària i només eren 4 persones així que no van poder tirar endavant rés. Es fa una crida a la responsabilitat individual. 

Dijous dia 11 torna el cinema a la fresca a partir de les 21.30, més endavant ja es passarà la informació del film escollit. 

2.Torn obert. 

Es valora com un gran èxit el que està passant a Madrid, si seguim així ens costarà però ho aconseguirem. 

Una companya ens explica la seva experiència com a desnonada a Girona, al febrer va ser desnonada del pis on portava 11 anys vivint, estava sola i van venir 6 policies i 4 persones del jutjat i la van fer fora de males maneres. Es va sentir molt sola ja que gairebé ningú li va donar un cop de mà. 

A Bellvitge han tallat durant mitja hora l’autopista treballadores de l’hospital. 

Mitjans estan atacant el col·lapse d’urgències que estan duent a terme unes companyes dient que perjudiquen a les usuàries, això és una difamació perquè no hi haurà pitjor perjudici que el tancament d’aquestes urgències. 

Agost 

Es seguiran fent assemblees tot el mes d’Agost. 

Setembre, octubre,… 

Es proposa fer algo contra els bancs. 

És important que quan fem propostes les intentem concretar el màxim i en la mesura de les nostres possibilitats ens en responsabilitzem i busquem companyes per a tirar-les endavant. 

Es proposa en aquest sentit : 

Fer una llista dels bancs amb els seus negocis truculents i no tant truculents i difondre-les ( amb cartells, en mà, en persona,… ) ( algú se’n fa responsable ) 

Fer taules informatives al barri. ( algú se’n fa responsable ) 

Preparar accions, com per exemple, una retirada massiva d’alguna quantitat de diners simbòlica. 

Informar-nos sobre la banca ètica, per a qui li convenci posar-hi els seus diners, en el cas de tenir-ne. 

Es planteja el tipus de manera de viure que tenim, seria interessant reforçar i crear eines per a l’autogestió de les nostres vides, sense dependre tant dels diners. 

Es planteja que seria interessant fer una trobada amb associacions del barri i l’assemblea per crear llaços, aprendre de la feina feta al barri durant anys i potenciar els projectes, entre d’altres coses. ( algú se’n fa responsable ) 

També es planteja que ens fa falta buscar eixos de treball a curt, mitjà i llarg termini, i també que no ens faci por polititzar l’assemblea. Altre gent planteja que això anirà sorgint, que en part ja s’està fent i que potser és dolent forçar massa les coses. 

D’aquí sorgeix la proposta de treure un butlletí informatiu al barri. ( algú se’n fa responsable )

3. Estiu
Es decideix continuar amb les assemblees setmanals durant l'agost
Diferents propostos per treballar a l'estiu: tema coordinació, properes mobilitzacions, eixos de treball...

4.Com encarar setembre/octubre 
(...)

dimecres, 3 d’agost del 2011

Davant el desnonament de la Verónica i l’Eliseo i la brutalitat policial

La Xarxa de Suport Mutu, grup de treball de l’Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa, expressem el nostre rebuig i indignació per la intervenció policial, sota l'auspici del poder judicial, davant el desnonament d’una família que vivia al barri, al C. Andrade, núm. 22, el dia 25 de juliol de 2011. Durant les 10 hores que durà l’actuació policial, que va comptar amb la participació d’unes 20 furgonetes del cos de Mossos d’Esquadra, es van produir diversos fets que considerem d’extrema gravetat i violència per part de les forces policials contra els veïns i les persones solidàries allà presents que expressaven la seva solidaritat i recolzament a la reclamació de la família de romandre en el seu habitatge. Es van produir diverses càrregues policials, resultat de les quals van ser ferides tres persones –una d’elles amb una ferida sagnant al cap– i una desena contusionades. Es van disposar sis furgonetes policials a la vorera frontal de l’edifici de tal manera que s’ocultava la visió, tant a les persones que quedaven fora d’aquesta zona com als mitjans de comunicació, de l’actuació policial. Es va retenir durant més d’una hora a un grup d’unes vint persones després de ser expulsades violentament de la porta d’accés a l’edifici de la família desnonada. També van ser agredides per part dels agents antiavalots les persones que estaven tant a l’escala interior de l’edifici com al propi habitatge, així com identificades i amenaçades amb càrrecs de desobediència i resistència. Una de les persones solidàries allà presents va ser detenida. 

És per tot això que DENUNCIEM: 

1. L’ús absolutament desproporcionat de la força per part del cos de Mossos d’Esquadra, una metodologia constant de les anomenades forces de seguretat i classes polítiques per reprimir i perpetuar l'abús de poder del sistema. 

2. L'absència d'identificatiu a l'uniforme policial (Instrucció aprovada per la Generalitat de Catalunya en data 12 de novembre de 2008), creant una situació d'impunitat als anti-avalots; impunitat que es va veure reforçada amb la pantalla formada per diverses furgonetes a la vorera frontal de l’edifici per ocultar i entorpir l’observació de l’actuació policial. 

3. Les agressions, cops, insults i amenaces patides per les persones solidàries allà concentrades així com per la família desnonada per part dels agents policials. 

4. La retenció injustificada durant més d’una hora d’un grup de 20 persones tot i haver-se identificat des del primer moment i la detenció d’una altra de les persones concentrades.

5. La impossiblitat de recollir totes les pertinences de l'Eliseo i la Verònica, deixant recollir només algunes bosses en un ínfim temps, veient com la resta era dipositada en un camió i portada a un dipòsit municipal fora de Barcelona on han d'anar a recollir-les; així com la falta d'informació del que queda dintre de la casa. 

6. Les influències exercides per la propietat privada al demanar reforços policials, la complicitat i execució de qui ho ha permès. 

7. La complicitat d'empreses privades per a fer efectiu el desnonament, tant pel transport de les pertinences dels veïns com per l’assalt a l’habitatge a partir d’una escala col·locada en una de les parets del ‘Mercadona’, establiment contigu a la finca on vivien l’Eliseo i la Verónica. 

8. L’actitud dels mitjans de comunicació, perpetuant una vegada més la societat de l'espectacle, buscant la notícia sucosa, sense anar a l'arrel del problema; la manipulació interna que pateixen i exerceixen, amenaçant a algunes persones concentrades amb l'ús que es faran després de les imatges i no respectant la necessitat d’intimitat i confiança de la família desnonada i de les persones i veïnes solidàries allà presents. 

EXIGIM:

1. Que s'obri una investigació per determinar les possibles vulneracions denunciades i depurar les responsabilitats que s’escaiguin davant la violenta i desproporcionada actuació policial. 

2. Que s’acabi amb la impunitat que resulta de la impossibilitat de poder identificar als membres la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, cap dels quals portava visible un distintiu identificatiu tal com preveu la instrucció aprovada per la Generalitat de Catalunya en data 12 de novembre del 2008. 

3. Que no s’imputi cap càrrec contra cap de les persones solidàries que es van concentrar durant tot el dia per recolzar la justa reclamació de l’Eliseo i la Verónica de romandre en el seu habitatge. 

4. Que l’Eliseo i la Verónica puguin recuperar totes les seves pertinences i, si volen, el seu habitatge amb tota garantia. 

Xarxa de Suport Mutu del Clot-Camp de l’Arpa, 27/07/2011.
[text llegit i repartit durant la manifestació "Davant els desnonaments i la repressió policial, autodefensa veïnal", Clot, dissabte 30 de juliol de 2011]