dijous, 13 d’octubre del 2011

Acta Assemblea Clot-Camp de l'Arpa, 12 d'octubre de 2011

ORDRE DEL DIA (Assemblea davant Hospital 2 de Maig en solidaritat per la lluita en sanitat): Actualitat comissions, convocatòries i torn obert de paraula. 

AGENDA JORNADES DE LLUITA I MANIFESTACIÓ 14 I 15 D'OCTUBRE: DE L'INDIGNACIÓ A L'ACCIÓ: 

DIJOUS 13 D'OCTUBRE: 
- 10h: Concentració en contra de les retallades i del no pagament del PIRMI. Al Palau del Mar. 
- 19.30h: Plaça de l'Assemblea del Clot, recollida de material i enganxines per a la difusió de la manifestació del 15 d'octubre. 
- 20h: Des de l'assemblea de la vila de Gràcia es realitzaran uns debats i xerrades sobre les retallades en sanitat. A l'hospital 2 de Maig. 
- 22.15: Octavetes de la manifestació del 15 Oct i Enganxada de cartells JO TAMBÉ ESTAVA AL PARLAMENT, pels encausats. Trobada a la Revoltosa, Carrer Rogent 82. 

DIVENDRES 14 D'OCTUBRE: 
- 8h: Saltada popular al metro, trobada a la pça de l'assemblea del Clot, acció de protesta per una gratuitat dels serveis i els transports. 
- 15.30h: Hospital Sant Pau, trobada al hall del Carrer Sant Quintí, elaboració de pancartes per la manifestació. 
- 19h: Trobada a la Pça de l'assamblea del Clot per fer un cercavila informatiu fins a l'Hospital 2 de Maig. 
- 20h: ASSAMBLEA EXTRAORDINÀRIA AL DAVANT DE L'HOSPITAL 2 DE MAIG + CASSEROLADA (Conjuntament amb barris i assamblees d'Horta-Guinardó, Eixample Dret, Vila de gràcia, etc.) + okupació i nit a l'Hospital 2 de Maig. 
- 22h: Video-forum a l'Hospital de Sant Pau + okupació i nit a l'hospital de Sant Pau amb esmorzar.
- Protestes i okupacions dels diferents ambulatoris a diversos barris de la ciutat com a protesta per les retallades i l'assassinat de la sanitat públicai gratuita (Barceloneta, Cap Via Bàrcino ST Andreu, etc. ) així com jornada de lluita i acampada a l'Hospital de la Vall d'Hebrón, el de Bellvitge, el de Viladecans, etc. 

DISSABTE 15 D'OCTUBRE- JORNADA DE LLUITA INTERNACIONAL:
- 9h: Esmorzar popular a l'Hospital de Sant Pau, xoriçada, ens els menjarem. 
- 15h: Assamblea de la Vila de Gràcia es trobaran a l'Hospital de l'Esperança, on es farà un cercavila fins a la seu de CIU a Còrsega amb Jardinets, arribada a les 16h i trobada amb els d'altres barris de Clot-Camp de lArpa, Horta-Guinardó, Eixample Dret, etc. 
- 15.30h: Els barris d'Horta-Guinardó, Eixample Dret, Clot-Camp de l'Arpa es trobaran a l'Hospital Dos de Maig
- 15.30h: Els barris de St Andreu, Sta Coloma, la Verneda, etc. es trobaren a la Pça Orfila per iniciar la marxa cap a Pça Catalunya. 
- 16h: Trobada dels barris d'Horta-Guinardó, Eixample Dret, Clot-Camp de l'Arpa, Vila de Gràcia, etc. a la seu de CIU. 
- 17h: MANIFESTACIÓ A PÇA CATALUNYA EN CONTRA DE LES RETALLADES EN SANITAT, EDUCACIÓ, EN CONTRA DE LA REPRESSIÓ, DEL CAPITALISME QUE DIRIGEIX I SENTENCIA POLÍTICS, I CONDEMNA AL POBLE A PATIR UNA CRISIS QUE HAN CREAT ELLS. 
- 20-21h: Quan finalitzi la manifestació es proposa de fer activitats i debats entorn a les qüestions i les propostes en sanitat, educació, vivenda, etc. 
- 21.30H: Casal Popular la Forja (C/Escultors Claperòs 10), cafeta per solidaritzar-nos amb els encausats del Parlament. 

DIUMENGE 16 D'OCTUBRE: 
21H: Pica-pica popular i celebració dels 100 dies d'acampada i ocupació com a protesta per l'intent de tancament de l'hospital 2 de Maig. 

COMISSIONS: Des de les diverses comissions de les assemblees tant del barri Clot-Camp de lArpa, Vil·la de Gràcia, St Andreu, Horta-Guinardó, els veïns dels barris i els treballadors dels centres sanitaris, han acordat aquesta agenda de lluita, protesta i accions directes per aturar les retallades continues als drets bàsics de les persones. 15 D'OCTUBRE 17H PÇA CATALUNYA


Xarxa de suport mutu 
- Arrel del desnonament de la Verónica i l'Elíseo, divendres 7 es va fer una cafeta de suport als identificats i s'ha escrit una carta per denunciar els fets al Síndic de Greuges. La carta és present durant l'assemblea en suport fotocòpies. Es recullen signatures. Cada dimarts a les 19h a la Revoltosa, trobada per la denúncia legal, i la denúncia pública dels 40 identificats de desobediència i atemptat a l'autoritat. Solidaritat amb els desnonaments indiscriminats i les detencions il·licites. 


- Hi ha 17 detingudes pels fets ocorreguts al parc de la Ciutadella el passat 15 de juny, Aturem el Parlament. L'Audiència ha acceptat a tràmit una querella del sindicat, feixista, Manos limpias, i els detinguts hauran d'anar a Madrid, en els propers dies per declarar. Els Mossos han arrestat als encausats als seus domicilis, inclòs irrompent el dia a la ciutat de la Justicia, detenent a 4 dels encausats, que ja s'havien presentat davant del jutge, i recollit la citació. Retenció i repressió a la ciutadania, als advocats, als periodistes i inclòs a d'altres persones que es trobaven a la cafeteria de la Ciutat de la Justicia. El dia 15 hi havia molta gent al parc de la Ciutadella i aquestes detencions només pretenen debilitar la lluita, el dijous 6 d'octubre, arrel de les detencions indiscriminades i fent abuús de poder, es va dur a terme una manifestació en rebuig d'aquestes tàctiques per acusar, detenir, i imposar la por a la pòblació que es manifesta pels seus drets. AL voltant d'unes 5000 persones van manifestar-se pel centre de la ciutat. Sota el lema: Jo també estava al Parlament bloquejant les retallades. 
- Solidaritat i suport amb els detinguts i detingudes, recollida de signatures, informació per fer difusió i imprimir octavetes, al blog del http://assembleasocialclotcampdelarpa.blogspot.com/p/material-de-difusio.html

- FESTES CLOT-CAMP DE L'ARPA: Xiulada durant el pregó oficial de les festes, a concretar
* La participació a les festes amb cafetes solidàries pels detinguts, celebració d'un possible concert, elaboració de cartells i informació sobre autodefensa veïnal, participació de les barraques del % de novembre, ruta històrica del barri, etc. 

- Trobada de la Comissió de Supòrt Mutu: cada 1er i 3er dimarts de cada mes, reunions i assemblees a la Revoltosa (Rogent 82) per qüestions de mobbing en vivenda, qüestions laborals, problemàtiques veïnals, etc. 



Torn de paraula obert 
Manifestació 15 d'octubre: de la indignació a l'acció 
Es preveu sortir en columnes des dels barris fins a arribar a pça. Catalunya cap a les 17h. Cada barri, i assamblea treballadors elabora, debat i acorda el recorregut adalt exposat. 

Aquesta manifestació serà seguida per diversos països de la UE i del món. Ja fa dies que hi ha diversos marxants que, a peu, es dirigeixen cap a Brussel·les amb la intenció d'arribar al Parlament, on sembla que se'ls rebrà. L'Estat Francès ha reprimit amb duresa les marxes pacífiques, però, per altra banda, és dels primers actes que ha reunit un grup format per palestins i israelians. - Durant la setmana s'han realitzat diverses accions de difusió, enganxada de pamflets informatius, i es seguiran elaborant de cara a la manifestació del 15 d'octubre. Es proposen accions directes i més fortes, més enllà de casserolades, acampades, etc. hem de trobar noves vies d'expressió i de protesta per visulaitzar el malestar i buscar solucions. 


- Debat sobre la participació i la idoneitat de fer la saltada del metro. Diverses paraules, a favor, però manca potser temps. El divendres a les 8h, es durà a terme aquesta acció com a protesta i exposició directa de què les retallades que patim, tindran conseqüències i nosaltres buscarem alternatives per lluitar pels nostres drets. 

Retallades sanitat 
- Veïna, treballadora de sanitat i de l'assemblea de Sant Andreu reclamam una coordinació major amb les lluites del ambulatoris de barri, per les continues retallades i els tancaments dels serveis d'urgències durant la nit. Recollida de firmes, manifestacions continuades 

- una esmena contra l'ERO del Sant Pau 
- participació de diversos treballadors, treballadores de l'Hospital 2 de Maig, cridant a les accions directes, a una conscienciació real de la problemàtica de la questió sanitària. Es proposa poder penjar un Taulell D'anuncis a l'Hospital 2 de maig, amb informacions, xerrades, convocatòries de l'assemblea. 

- una carta que es lliurarà al Conseller de Sanitat (Travessera de les Corts) el proper dilluns 10 a les 17:15h. 


Gestió dels diners 
·Un sr de 78 anys, antic president de l'associació de veïns explica com de llarg i la lluita que s'han dut durant 50 anys per arribar a tenir una cobertura total en sanitat, i de com s'està desmantellant tot el sistema, les privatitzacions sitemàtiques i ja programades prèviament des dels comandaments polítics. Ara maquillaran aquest atac a la sanitat, l'educació, els sous dels treballadors, etc. perquè s'han tret una de les 14 pagues, quan el president Mas, cobra 16 milions d'euros a l'any. És una estrategia electoral, i no hem de cedir. 

· Per què no ens estalviem els diners que es malversaran per la campanya electoral? Es proposa de boicotejar els mítings. Boicotegem, més que cap altre, la jornada de reflexió? Ja som gent madura i volem veu a més de vot! 


Violència policial
· les detencions que es resolen directament a l'Audiència, a Madrid, són habituals amb joves d'Euskal Herria, joves que cremen banderes o persones que insultin la casa Reial. Recolzament a un desnonament aquest proper mes al Carrer Marina, d'un bloc sencer de famílies. Mobbing i acòs a les persones grans. Crida a la solidaritat. (Pendent confirmar dates)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada