dijous, 16 de juny del 2011

Acta de l'Assemblea Oberta del Clot-Camp de l'Arpa. Dimecres 08 de juny de 2011

Ordre del dia 
1-Torn de paraules 
2- Info comissions, decisió propostes, info ASC 
3- Info trobada de barris, info coordinadora de barris 
4- Debat calendari de mobilitzacions 
5- Cassolada 


S'aprova l'ordre del dia. 


1-Torn obert (propostes, idees i opinions dels assemblearis que han intervingut) 

Proposta crear manifest // proposta tancar la plaça amb valles a la propera assemblea per impedir que passin els vehicles // proposta difusió de l'AOC (Assemblea Oberta del Clot-Camp de l'Arpa) mitjançant la circulació d'un vehicle pel barri amb megàfon (surt gent que ho prepararà i ho farà) // proposta penjar pancartes als balcons // proposta de sentada a la SS del pg. Sant Joan // potenciar les noves tecnologies (assemblees virtuals) // informació des de sanitat: Creu Roja i Sant Pau es manifesten cada dimecres a les 13h  // col·lapsar el servei jurídic via internet pel tema Llei OMNIBUS // proposta de canviar el nom a la comissió de sanitat per comissió de salut // més difusió de la AOC via cartells, octavilles // demanar al proper plenari de barri els pressuposts participatius i també l'elecció directa del regidor del districte // que les propostes fetes quedin reflexades a les comissions // que cadascú es faci responsable de les seves propostes // fomentar l'autogestió al barri // focalitzar els problemes col·lectius i no tant els personals // posar-nos d'acord amb les coses que es consensuen i que no cal recolzar totes les accions // Des de personal de sanitat es proposa unificar les tallades de trànsit a la Vall d'Hebron // proposta d'anar a les conselleries específiques i fer allà les concentracions // Intervenció de la Rosa, veïna del barri que ja fa anys que pateix mobbing i cau sobre ella un ordre de desnonament que es va arribar a aturar gràcies al recolzament de diversos col·lectius pero que encara esta pendent de judici. 

Es posa èmfasis en què les propostes s'han de portar treballades i pensades. No només llençar la proposta, també responsabilitzar-se d'ella. Si es vol es porta a la comissió que pugui correspondre i si no es treballa una mica més en un altre grup 

2-Info Comissions 

Hort urbà 
-Es vol crear un grup de consum. Es contactarà amb col·lectius que ja treballin sobre el tema
-S'està treballant en la localització d'un espai adequat per ús col·lectiu, per transformar-lo en un hort o en un espai d'estança. 

Accions
-proposen solidaritzar-nos amb sanitat i tallar alguna via important al barri els dimecres 
-1 de juliol (presa de possessió del Trias a l'ajuntament): concentració per reivindicar que el poble pren el poder, es parla de la possibilitat de sortir en columnes des dels barris . 
-A l'octubre es proposa una acció a la seu del districte. 
-Canviar el nom de la plaça per Plaça de l'assemblea. 
-Crear una revista que reculli les accions del barri que ja tenen una trajectòria històrica. 
-Alliberar un espai a la plaça per tal de poder fer difusió dels actes o penjar informació 

Xarxa de Suport Mutu 
-Ens comuniquen que ja s'ha posat en marxa aquesta comissió. 
-Es reuneixen cada dimarts a les 19h a la plaça 
-El 10 de juliol es farà la presentació de la xarxa de suport mutu, la idea es fer un cercaviles i encartellar al barri, fer un dinar popular i una botiga gratis amb intercanvi o no de coses que ja no fem servir i que algú les pot aprofitar. 

Salut i ensenyament: encara no s'han reunit 

Comunicació 
-Se sol·licita una megafonia i cotxe, es resol a la mateixa assemblea. Suggereixen crear pancartes conjuntes per penjar-les al balcons. 

Següent torn de paraules-debat:

Les comissions haurien de ser autònomes i no totes les línies d'actuació han de ser aprovades a l'assemblea general, només les que afecten a totes les persones de l'assemblea // l'espai per posar en comú les diferents comissions hauria de ser el dia de l'AOC // recolzament al tall de les vies al barri tema sanitat // no s'està concretant els problemes de fons, proposta de claredat en els objectius: proposta de jornada oberta de discussió (una persona es comprometeix a pensar en aquesta jornada) 

Info Assemblea Social del Clot Camp de l'Arpa: es decideix congelar aquest espai; de forma extraordinària es reunirà dijous 16 de juny a les 20h al local de la AVV. 

3-Info trobada de barris, ciutats i viles i info coordinadora de barris desprès del 15m 
-barris + perifèria s'ha arribat a un consens per proposar a les assemblees al calendari d'accions. 
-coordinadora de barris de les diferents assemblees abans del 15M: a la reunió es va posar en comú com han anat les assemblees massives després de l'impacte de Pl Catalunya, temes d'organització, assemblearrisme...; s'aposta per mantenir la dinàmica d'autonomia de cada barri en quant a mobilitzacions, treball, campanyes... Queda oberta a les que s'han format a partir del 15M. 

4-Debat calendari de mobilitzacions 
-14 juny: acampada a la Ciutadella 
-15 juny bloquejar el Parlament 
-19 que els barris surtin en columnes cap a la mani a la plaça Catalunya, cada barri decideix les accions prèvies. 

torn de paraules: 
proposta de difusió de totes les dates de mobilitzacions i de com es farà al barri // el dia 19 a partir de les 12:00h al Parc del Clot es farà un dinar popular: cadascú portarà la seva ració més una extra, així com els coberts i begudes. S'incorpora dins aquest dinar la discussió oberta i un taller per fer pancartes. Després marxarem totes juntes cap a la mani de Pl Catalunya

*S'aprova que el dia 15 de juny sortirem des del barri cap a la Ciutadella, a la plaça del mercat de 6h a 6,30h 
*S'aprova que la propera AOC sigui el dimecres 15 de juny a les 19h 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada