diumenge, 9 d’octubre del 2011

Acta Assemblea Clot-Camp de l'Arpa, 5 d'octubre de 2011

ORDRE DEL DIA: Actualitat comissions, convocatòries i torn obert de paraula. 

Comissions i grups de treball 

Comissió de cinefòrum 
Demà es projectarà Flores de luna, que tracta del moviment veïnal. Es convoca als interessats, dijous 6, a les 21:30h a la plaça del mercat. 

Xarxa de suport mutu 
Arrel del desnonament de la Verónica i l'Elíseo, divendres 7 es fa una cafeta de suport als identificats i s'ha escrit una carta per denunciar els fets al Síndic de Greuges. La carta està penjada al blog i també és present durant l'assemblea en suport fotocòpies. Es recullen signatures.
Hi ha 10 detinguts (i potser seran més) pels fets ocorreguts al parc de la Ciutadella el passat 15 juny, Aturem el Parlament. L'Audiència ha acceptat a tràmit una querella del sindicat, feixista, Manos limpias, i els detinguts hauran d'anar a Madrid, en els propers dies per declarar. 
Durant l'assemblea, es llegeix una carta de suport als detinguts i es recullen diners per ajudar-los en les despeses de viatge Bcn-Madrid, que van a càrrec dels encausats. També s'obrirà un cc. 
El dia 15 hi havia molta gent al parc de la Ciutadella i aquestes detencions només pretenen debilitar la lluita, per la qual cosa es convoca una manifestació de suport el dijous 6 a les 19h a pça. Catalunya i es proposa el lema: Jo també era al Parlament el 15J o bé Jo també estava al Parlament bloquejant les retallades. Pels que s'hi vulguin adherir des del Clot-Camp de l'Arpa, es queda a les 18:30h a la pça de l'Assemblea per anar tirant plegats. 
Altres accions de suport als detinguts al Parlament: assemblea a l'Espai Obert, c. Violant d'Hongria (metro pça de Sants o Badal), divendres 7 a les 19h. 

Comissió de comunicacions 
A més a més del blog http://assembleasocialclotcampdelarpa.blogspot.com s'ha creat també una pàgina web http://clotcampdelarpa.escomo.es on es pot trobar informació referent a les accions i convocatòries, un fòrum... 
Ja s'ha creat un hashtag: #assembleaclot i està en procés la creació d'un plug-in pel Facebook. 

Grup de protesta Hospital 2 de maig 
Hi ha un grup de veïns (d'una vintena de persones) que es manifesten diàriament de 20 a21h davant de l'Hospital 2 de maig. 
Els dies 14 i 15 d'octubre s'ocuparan diversos hospitals, entre ells l'Hospital Sant Pau. Demana recolzament per totes les accions. 
Al mateix moment, l'Assemblea del Clot es proposa donar-hi suport i es decideix de fer la propera assemblea davant de l'Hospital 2 maig. Per tant, l'assemblea de dimecres vinent, 12 d'octubre, es farà a les 19h, al c. 2 de maig (amb c. Indústria?). 

Convocatòries 
· dijous 6, 19h, a pça. Catalunya, manifestació de suport pels detinguts Aturem el Parlament. A les 18:30h se sortirà des de la pça. de l'Assemblea. 
· divendres 7, 19h, al centre Obert, c. Violant d'Hongria, assemblea suport detinguts Aturem el Parlament. 
· divendres 7, 18h, a la Revoltosa, cafeta i xerrada sobre el moviment veïnal. Suport als identificats en el desnonament de la Verónica i l'Elíseo. 
· dissabte 8 d'octubre, 11h, a pça. Universitat, assemblea de la Plataforma per la Universitat Pública per denunciar els acomiadaments de professors i les mesures que van privatitzant més i més l'educació superior. 
· dissabte 8 d'octubre, 17:00h, a pça. Catalunya, III Trobada de Treballadors/es indignats/ades. 
· dissabte 8 d'octubre, 18:00h, a pça. Universitat, manifestació per la despatologització del canvi de gènere: les persones que volen redefinir el seu sexe per la via pública s'han de sotmetre a atenció psiquiàtrica. 
· dissabte 8 d'octubre, hora i lloc a determinar, xerrada d'un comunero Mapuche per denunciar els abusos del govern Xilè envers els indígenes Mapuche (totures a menors, expulsió i militarització de les terres...). El lloc i l'hora s'avançarà al Facebook. 
· dimecres 12 d'octubre, hora i lloc a determinar, hi ha una acció de la plataforma d'associacions sudamericanes amb d'altres de catalanes per denunciar el feixisme. L'hora i el lloc també s'anunciarà a través del Facebook. 
· dimecres 12, 19h, l'Assemblea Clot, es trasllada al davant de l'Hospital 2 de maig per unir-se després als veïns que diàriament s'hi manifesten de 20 a 21h. 
· divendres 14 i dissabte 15 d'octubre, ocupació de l'Hospital Sant Pau. 
· dissabte 15 d'octubre, 17h, a pça. Catalunya, manifestació internacional d'Indignats sota el lema: de la indignació a l'acció. Després de la manifestació, es farà balanç a la Forja. 

Torn de paraula obert 
Manifestació 15 d'octubre: de la indignació a l'acció 
Es preveu sortir en columnes des dels barris fins a arribar a pça. Catalunya cap a les 17h. 
Aquesta manifestació serà seguida per diversos països de la UE i del món. Ja fa dies que hi ha diversos marxants que, a peu, es dirigeixen cap a Brussel·les amb la intenció d'arribar al Parlament, on sembla que se'ls rebrà. L'Estat Francès ha reprimit amb duresa les marxes pacífiques, però, per altra banda, és dels primers actes que ha reunit un grup format per palestins i israelians. 
· Quines accions podem fer des del barri? Idees? 
· Podríem fer un flash move on es representés un “empresari indignat”; convenientment vestits amb “traje”, un indignat que clamés per un acomiadament a càrrec del treballador, etc. 
· Hi haurà enganxines per enganxar a les portes dels bancs, als senyals de prohibició (desnonaments), als senyals d'STOP (retallades). 
· Dimecres 12, tornant de l'assemblea, podríem començar a enganxar-ne. 
· Surten 2 o 3 voluntàries per tenir taula amb flyers, enganxines i cartells del 15 oct. Es posaran a la plaça de l'Assemblea, durant dimarts 11, en torn de matí (d'11h a 13h) i de tarda. 
· Es proposa un assalt popular a una estació de metro. Com a mesura anticrisi i en protesta per l'excessiva presència de vigilants, s'ocuparà una estació per tal que la gent passi lliurement. 

Retallades sanitat 
· Els gerents de l'Hospital Vall d'Hebron, en Boi Ruiz i l'Artur Mas, han posat un ultimàtum als treballadors: o accepten una altra rebaixa de sou del 5% o 1.500 trebaladors es quedaran sense feina. 
· L'última reunió entre les autoritats polítiques i els treballadors (comitès d'empresa de l'Hospital 2 de maig i Hospital Sant Pau) va ser molt feixuga, molt llarga i poc fructífera per cap de les parts, ja que no es va arribar a cap acord. Si els trebaladors no accepten l'expedient de regulació laboral, haurà de ser l'autoritat laboral qui decideixi com es resol. Es mostren escrits diversos: 
- una esmena contra l'ERO del Sant Pau 
- un article penjat al Facebook sobre la retallada del 50% de la paga de nadal del sector sanitari 
- una carta que es lliurarà al Conseller de Sanitat (Travessera de les Corts) el proper dilluns 10 a les 17:15h. 

Universitat indignada 
· Ben aviat es decidirà amb quina periodicitat es farà: si en 4 sessions anuals (primavera, estiu, tardor i hivern) o bé seminaris de cap de setmana cada dos mesos... De moment, es troben gairebé cada divendres a les 18h a pça. Catalunya. 
· Es discuteix si l'Assemblea del Clot vol seguir-hi i, com que surten tres voluntàries decidim de continuar-hi. 

Catalunya antitaurina 
· Un sr. expressa la vergonya aliena que li van provocar els milers de seguidors taurins que van portar els toreros de l'última corrida barcelonina fins a pça Catalunya, tot reivindicant la seva afició. 
· Una sra. recorda que la llei que prohibeix les corridas de toros prové d'una ILP que va tenir el suport de 180 000 signants. I afegeix que la Monumental, malgrat ser gestionada com un negoci privat (grup BAlañá) és un equipament públic i que el Govern decidirà quin ús en fa a partir d'ara (un circ permanent?). També destaca que, al no omplir més del 30% dels llocs, la majoria de dies el negoci era deficitari i això ho tindrà en compte el Govern a l'hora d'indemmitzar als empresaris. 

Gesió dels diners 
· Avui Espanya ha entrat a formar part del programa d'escut antimissils de l'Otan. Sens dubte els diners que l'Estat inverteix en armament revertirien més directament en benestar social si fossin invertits en salut i educació. 
· Per què no ens estalviem els diners que es malversaran per la campanya electoral? Es proposa de boicotejar els mítings. Boicotegem, més que cap altre, la jornada de reflexió? Ja som gent madura i volem veu a més de vot! 

Violència policial 
· Un immigrant de Manresa, Mustafa, ha mort després que va entrar en coma mentre estava sota custòdia policial. La policia ho ha argumentat com un intent de suïcidi. 
No descuidem les altres formes de repressió ni de violència contra els immigrants! 
· Els mossos d'esquadra de la comissaria de Les Corts que van maltractar un detingut han estat indultats. Reflexionem sobre el grau de democràcia que tenim quan les forces de seguretat són impunibles i un sindicat feixista, com Manos Limpias, consegueix portar persones a l'Audiència. 
· avui ha sortit de l'Audiència Nacional un rapero lleidatà, Pablo Hasél, acusat de fer apologia del terrorisme. 
· les detencions que es resolen directament a l'Audiència, a Madrid, són habituals amb joves d'Euskal Herria, joves que cremen banderes o persones que insultin la casa Reial. 

Moviment 15M i partits polítics 
· A l'assemblea social de la Llagosta han decidit que el moviment 15M és apolític i incompatible amb la creació o l'adhesió a cap partit polític. Aquest podria ser un debat que podríem encetar a la nostra assemblea, del Clot Camp de l'Arpa per prendre alguna posició. 
Tot i que ja hi ha un partit anticapitalista per les properes eleccions (20N), jo encara no he conegut cap polític que no busqui l'enriquiment personal i no hi confio. 
Ja som madurs i podem funcionar sense polítics-lladres. És veritat que hi ha algunes veus famoses (cantants) que reclamen que sorgeixi alguna candidatura del moviment 15M, però amb l'actual llei electoral, no té sentit, ja que només fa que reforçar el bipartidisme. 
Ja va sent hora que s'acabin els privilegis de diputats i polítics en general. Que tinguin règim de funcionari, però no pensions vitalícies, per exemple. 
De les 35 empreses que formen l'Íbex 35, 20 provenen d'antigues empreses públiques que van privatitzar-se. Encara avui en dia, entre els seus consells executius hi ha 48 expolítics. 
La ppera Dolores de Cospedal està casada amb un senador del PSOE que és alhora conseller de la CAM. 
Els directius de Nova Caixa Galicia han cobrat 23 milions d'€ per enfonsar un banc. 
Estem en una democràcia o una bancocràcia. Si t'agrada el vermell, vota Banco Santander a les properes eleccions i, si t'agrada el blau, vota al BBVA. A València corre el lema: per què governen els bancs si no els votem? 

Pregó de Festa Major 
· Es proposa d'anar-hi a xiular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada