dimecres, 3 d’agost del 2011

Davant el desnonament de la Verónica i l’Eliseo i la brutalitat policial

La Xarxa de Suport Mutu, grup de treball de l’Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa, expressem el nostre rebuig i indignació per la intervenció policial, sota l'auspici del poder judicial, davant el desnonament d’una família que vivia al barri, al C. Andrade, núm. 22, el dia 25 de juliol de 2011. Durant les 10 hores que durà l’actuació policial, que va comptar amb la participació d’unes 20 furgonetes del cos de Mossos d’Esquadra, es van produir diversos fets que considerem d’extrema gravetat i violència per part de les forces policials contra els veïns i les persones solidàries allà presents que expressaven la seva solidaritat i recolzament a la reclamació de la família de romandre en el seu habitatge. Es van produir diverses càrregues policials, resultat de les quals van ser ferides tres persones –una d’elles amb una ferida sagnant al cap– i una desena contusionades. Es van disposar sis furgonetes policials a la vorera frontal de l’edifici de tal manera que s’ocultava la visió, tant a les persones que quedaven fora d’aquesta zona com als mitjans de comunicació, de l’actuació policial. Es va retenir durant més d’una hora a un grup d’unes vint persones després de ser expulsades violentament de la porta d’accés a l’edifici de la família desnonada. També van ser agredides per part dels agents antiavalots les persones que estaven tant a l’escala interior de l’edifici com al propi habitatge, així com identificades i amenaçades amb càrrecs de desobediència i resistència. Una de les persones solidàries allà presents va ser detenida. 

És per tot això que DENUNCIEM: 

1. L’ús absolutament desproporcionat de la força per part del cos de Mossos d’Esquadra, una metodologia constant de les anomenades forces de seguretat i classes polítiques per reprimir i perpetuar l'abús de poder del sistema. 

2. L'absència d'identificatiu a l'uniforme policial (Instrucció aprovada per la Generalitat de Catalunya en data 12 de novembre de 2008), creant una situació d'impunitat als anti-avalots; impunitat que es va veure reforçada amb la pantalla formada per diverses furgonetes a la vorera frontal de l’edifici per ocultar i entorpir l’observació de l’actuació policial. 

3. Les agressions, cops, insults i amenaces patides per les persones solidàries allà concentrades així com per la família desnonada per part dels agents policials. 

4. La retenció injustificada durant més d’una hora d’un grup de 20 persones tot i haver-se identificat des del primer moment i la detenció d’una altra de les persones concentrades.

5. La impossiblitat de recollir totes les pertinences de l'Eliseo i la Verònica, deixant recollir només algunes bosses en un ínfim temps, veient com la resta era dipositada en un camió i portada a un dipòsit municipal fora de Barcelona on han d'anar a recollir-les; així com la falta d'informació del que queda dintre de la casa. 

6. Les influències exercides per la propietat privada al demanar reforços policials, la complicitat i execució de qui ho ha permès. 

7. La complicitat d'empreses privades per a fer efectiu el desnonament, tant pel transport de les pertinences dels veïns com per l’assalt a l’habitatge a partir d’una escala col·locada en una de les parets del ‘Mercadona’, establiment contigu a la finca on vivien l’Eliseo i la Verónica. 

8. L’actitud dels mitjans de comunicació, perpetuant una vegada més la societat de l'espectacle, buscant la notícia sucosa, sense anar a l'arrel del problema; la manipulació interna que pateixen i exerceixen, amenaçant a algunes persones concentrades amb l'ús que es faran després de les imatges i no respectant la necessitat d’intimitat i confiança de la família desnonada i de les persones i veïnes solidàries allà presents. 

EXIGIM:

1. Que s'obri una investigació per determinar les possibles vulneracions denunciades i depurar les responsabilitats que s’escaiguin davant la violenta i desproporcionada actuació policial. 

2. Que s’acabi amb la impunitat que resulta de la impossibilitat de poder identificar als membres la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, cap dels quals portava visible un distintiu identificatiu tal com preveu la instrucció aprovada per la Generalitat de Catalunya en data 12 de novembre del 2008. 

3. Que no s’imputi cap càrrec contra cap de les persones solidàries que es van concentrar durant tot el dia per recolzar la justa reclamació de l’Eliseo i la Verónica de romandre en el seu habitatge. 

4. Que l’Eliseo i la Verónica puguin recuperar totes les seves pertinences i, si volen, el seu habitatge amb tota garantia. 

Xarxa de Suport Mutu del Clot-Camp de l’Arpa, 27/07/2011.
[text llegit i repartit durant la manifestació "Davant els desnonaments i la repressió policial, autodefensa veïnal", Clot, dissabte 30 de juliol de 2011]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada