dilluns, 12 de setembre del 2011

Acta Assemblea Clot-Camp de l'Arpa, 7 de setembre de 2011


INFORMACIÓ COMISSIONS

XARXA DE SUPORT MUTU:
S'informa de la trobada del dimarts dia 6 de setembre en la que es va tractar el tema de les persones identificades al desnonament de la Verónica i l'Eliseo.
Segueix estant la CAIXA DE SUPORT ECÒNOMIC, per a les despeses de defensa de les persones identificades. S'acusa de desobediència a l'autoritat a 34 persones del barri defensant el dret a la vivenda digne, així doncs, es demana a les persones i testimonis del desnonament la col·laboració en la seva defensa, redactant el relat dels fets i enviar-lo asuport.mutu.clot@gmail.com
- S'han establert dos grups per treballar el tema, des de la denúncia legal, i l'altre denunciant-ho públicament.

- S'informa de la presència i visita de la Guàrdia Urbana el dia de trobada al Parc del Clot, el dimarts 6 de setembre, al grup de veïns/es del barri que es troben per intercanviar informacions i qüestions del barri (unes 20-30 persones el darrer dia). Demanaven l'identificació d'un portamveu d'aquesta reunió "no autoritzada". Davant la realitat de persones lliures que es troben sense cap portamveu de res, i el suport de la resta de veïns i veïnes que varen veure aquest intent de reprimir la llibertat d'expressió i de reunió lliure al carrer, van haver de marxar per on havien tornat. 

COMISSIÓ COMUNCIACIONS: 
- S'han trobat amb la comissió de comunicació de la Verneda, i ha estat una trobada molt positiva d'intercanvi i creació de noves xarxes de suport.
- El dijous de la setmana propera, dia 15, hi huarà un Taller de Noves Tecnologies i Comunicacions. (Pendent de confirmar)
- S'està elaborant un manual de seguretat informàtica per tal de poder informar-nos sobre com navegar i comunicar-nos amb seguretat per la xarxa.

COMISSIÓ HORT COMUNITARI
:
- S'estan endegant projectes i treballs comunitaris, resta pendent una nova trobada per informar. Els dijous a les 19.30h els veïns /es poden apropar-se a la Pça del Mercat a participar de l'hort comunitari.

COMISSIÓ FESTA MAJOR:
- Per part dels organitzadors de la Festa Major del barri, els participants de l'assamblea del Clot-Camp de l'Arpa, així com de la PINYA s'informa del Cercavila Reivindicatiu del 4 de novembre de 2011.
- Es passarà un manifest explicant el que es demana des dels joves del barri, reclamant la Biblioteca Municipal Pública i el Casal de Joves.
- El dia del pregó oficial, es proposa anar els veïns i veïnes del barri per tal de demostrar-li al nou regidor del barri, el descontent i el malestar dels ciutadans amb les noves mesures de retallades i desmantellament del sistema públic. Les associacions i assamblees de barri estan convidades a afegir-s'hi i signar el manifest.

MANIFESTACIÓ REFORMA CONSTITUCIONAL:
- El dimarts dia 6 es va dur a terme la jornada de protesta convocada per CCOO, i UGT sota el lema "Jo vull votar"., per la reforma de la Constitució per part del governs i l'oposició sense cap mena de consulta popular. Durant el recorregut un grup de 20 persones varen avançar-se i es varen posar a la capçalera desplegant una pancarta (ni polítics, ni sindicats), remarcant la qüestió de la reforma laboral i les retallades socials, a banda del no sol·licitar un referèndum popular per tal de poder votar i opinar sobre la modificació de la Constitució. La concentració es va dissoldre molt ràpid.

UNIVERSITAT INDIGNADA: 

- La programació de les xerrades diverses que s'estan realitzant arreu de Barcelona del 1 al 10 de setembre es troba al http://universitatindignada15m.wordpress.com/agenda/.
- La valoració és molt positiva i està havent molta participació ciutadana, davant de les propostes veïnals. Es tracta d'informar-nos i conèixer per tal de poder generar una població crítica que tingui opinió pròpia i pugui enforntar-se a les situacions actuals de crisis, d'una forma constructiva.

 
· Dimecres 7 de setembre, 20:30 hores, Pç. del Mercat del Clot: "Ecooperativisme", Enric Duran.

· Dijous 8 de setembre, 19:30 hores, Pç. del Mercat del Clot: "Educar per transformar", Aurora Rincón (Grupo Nova).

· Divendres 9 de setembre, 19:30 hores, Pç. del Mercat del Clot: "Renda Básica i Municipalismes",  José Iglesias.

INFORMACIÓ SOBRE ALTRES ACTIVITATS, CONVOCATÒRIES I INFORMACIONS:

- Aquest cap de setmana hi ha la trobada a Madrid de totes les ciutats i pobles, per tal de coordinar estrtègies que tinguin afectació global però alhora local. Informarem en la propera assemblea.
- El dia 17 de setembre hi ha la trobada de barris i pobles i una manifestació en contra de les retallades.
- El dia 16 de setembre a les 19h a la Pça del Mercat hi ha la trobada per organitzar el cercavila del dia 24 de setembre per tal de visualitzar el descontentament i la mobilització social i veïnal en contra de les retallades en sanitat i educació, els desnonaments, etc. El recorregut començarà a l'Hospital 2 de maig, i conclourà a la casa de la Verónica i l'Eliseo.
- El dia diumenge 18, a les 19h a Pça Catalunya, hi ha convocada una manifestació "DEFENSEM ALLÒ PÚBLIC", la proposta és anar en columna des dels barris.  http://www.facebook.com/event.php?eid=148863781871474  http://defiendelopublico.wordpress.com/
- El dia 15 d'octubre es proposa una jornada de protesta mundial en la que s'ha pensat OCUPAR LES BORSES DE TOTES LES CIUTATS.
Diumenge 11 de setembre: Diada de Catalunya- Manifestació reivindicativa (11h) i alternativa als actes públics del govern per tal de visualitzar la protesta ciutadana per les retallades ferotges en sanitat, educació, etc. Comença a Pça Sant Jaume i conclou al Parc de la Ciutadella.
- Des del divendres 9 de setembre, la Kafeta de la Revoltosa torna a obrir-se els divendres de 19-22h (lloc d'itercanvi de llibres, informacions, xerrades, etc.)
- El dimecres 14 a les 20h al C/Vistalegre 15 es reunirà la Comissió penal de la Pça Catañunya per parlar de la demanda col·lectiva pel desallotjament del 27 de maig.
- Reincidència en la proposta de fer visible la lluita penjant pancartes per tot el barri, als balcons, establint taules informatives i itinerants que reflexin el malestar actual i reactivin i es cridi a la participació ciutadana, en les qüestions que ens afecten a tots/es. 

TORN DE PARAULA OBERT: 

PROPOSTA DE LA UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME:
S'informa de la proposta de la plataforma per venir al barri del Clot, informar en què consisteix i la necessitat d'elaborar una estratègia en contra d'organitzacions i partits feixistes com Plataforma per Catalunya (liderada per l'Anglada), i d'altres presents a les Corts Espanyoles, per tal d'evitar que a les properes eleccions hi hagi la possibilitat de que obtinguin vots a barris com Sants, Nou Barris i Sant Martí, tenint en compte les darreres votacions.
- Cal mobilitzar-nos en contra els feixistes? 
- Què podem fer de cara a les properes eleccions?

- Sortir al carrer?


SANITAT PÚBLICA
:
Un treballador de l'Hospital de la Vall d'Hebron denuncia el desmentallement de la sanitat pública, i en concret com s'estan extrernalizant serveis i privatitzant estratègicament els serveis sanitaris de l'hospital. Explica l'exemple dels tancaments de quiròfans i la delegació a empreses privades de la gestió de serveis públics. Així com la neteja pública dels quiròfans a mans d'una empresa privada. Ens hem de moure per aturar aquest assassinat de la sanitat pública.

Trencant tabús
; Un veí del barri recolza les mobilitzacions veïnals i proposa sortir als carrers i conquerir la consciencia del poble. Aquest intercanvi d'idees ja és un acte de subversió al sistema individualista i capitalista.

Desmantellament planificat: Un altre veí informa de l'intent per part de Felipe González d'endegar mesures de retallades socio-saniatàries, educatives i culturals durant la seva legislatura, i com no es va poder aconseguir llavors; en canvi ara, estan atacant directament els dos baluards de la població; la sanitat i l'educació pública i gratuïta, i com hem d'aturar aquest procès d'atac directe als drets bàsics de tots els pobles.  
 
Degradació serveis públics: Un veí que havia treballat a l'empresa multinacional que dona suposadament un servei públic, Telefonica, informa de l'abandonament dels treballs de conservació de les xarxes i el servei públic, amb la finalitat de degradar aquest servei per tal d'introduir les empreses privades en la gestió del servei públic. Des de fa molts anys que es venen externalitzant i privatitzant serveis, que acaben afectant sempre a la població que requereix aquests serveis.
 
Sindicats a Espanya: Una veïna del barri denuncia, alhora què dona suport, a les bases o l'ideal inicial dels sindicats a Espanya. Mentre que a França els diners per sufragar les despeses dels sindicats, s'aconsegueix mitjançant les donacions dels propis afiliats; a Espanya aquests sindicats reben de l'Estat, de fons públics, pagats per tots/es uns 10 milions d'euros annuals. Per tant, hi ha una influència i pressió del govern evident en l'evolució i el posicionament dels sindicats.
- Es crida a la solidaritat, a replantejar els sindicats, i a promoure el dret col·lectiu versus el dret privat.
 
Justícia selectiva: Un veí informa de la lliberació d'Amadeu Caselles, condemnat i empresonat a presó per robatoris, durant 24 anys. La llei i la justicia han mantingut 8 anys més del que la condemna indicava, per error i negligència, a un ciutadà que ja havia complert la pena imposada. La negació i privació de llibertat d'aquest ciutadà de forma negligent no s'ha solventat, ni ha tingut conseqünecies per aquells polítics i jutges que s'equivocaren. Aquesta és la justicia d'inmunitat i impunitat segons el càrrec.
- La companya de Madrid que defensa i lluita en solidaritat amb el tracte i la il·legalitat envers el cas d'Amadeu Caselles, ha estat detinguda i acusada a 16 anys de presó. Per això s'informa del judici d'aquest proper dimecres 14 de setembre a les 9.30h al Passeig Lluís Companys, a l'Audiència Provincial de Barcelona, per tal de donar suport a la companya. Més informació a la pàgina http://tamaraalacalle.blogspot.com/.
 
Casos històrics: Un altre jove del barri ens explica com el nucli de Can Robacols i els seus carrers del voltant (actualment només carrer Llagostera); després de la guerra civil i amb la dictadura franquista, van aconseguir que fins els anys 50 no entressin les forces franquistes, i com no es va asfaltar fins els anys 70. Un nucli veïnal del barri del Clot que es va mantindre unit, amb uns lligams i unes xarxes socials entre les persones de la comunitat de veïns i carrers, per tal d'establir una independència del sistema i ajudar-se conjuntament els uns als altres.
Es proposa tornar a establir xarxes d'intercanvi entre els veïns/es per tal de no dependre tant de l'Estat.
- Ús i abús de la memòria històrica; se'ns explica la realitat a un cementiri a Alemanya, on es troba una placa commemorativa en honor a 3 homes afusellats en la Revolta del 1848. La placa diu "En defensa de la democràcia i els drets humans". És correcte, però en aquell llavors, el concepte de drets humans encara no s'havia elaborat, i per tant s'usa el terme, per lloar a burgesos que lluitaven per la democràcia en aquells temps.
 
XERRADA D'ENRIC DURAN- ALTERNATIVES AL CAPITALISME:
Activista compromès en l'abolició pel deute extern, anti-globalització, etc. s'apropa a l'assemblea del barri per fer-nos una introducció a certs conceptes, en els que es refereix al seu llibre -Abolim la banca-, per tal d'oferir noves possibilitats i vies a la crisis i al capitalisme, des d'una visió constructiva.
Més informació al http://www.enricduran.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada