dilluns, 11 de juliol del 2011

Acta Assemblea Clot-Camp de l'Arpa, 6 de juliol de 2011

1. Presentació de l'ordre del día. (5 min) 
Proposta dels punts a tractar i a debatre en l'assemblea del barri. S'acorden els següents punts: 
- COMISSIONS
- TORN PARAULA OBERT
- COORDINADORA DE BARRIS 
- BREUS, CONVOCATÒRIES

Es deixen al centre de la plaça materials informatius de difusió sobre les convocatòries veïnals, informació de les assemblees i les mobilitzacions en contra de les retallades. 

2. Comissions del barri Clot-Camp de l'Arpa: (15 minuts) 
- XARXA SUPORT MUTU: S'informa del cercavila organitzat pel diumenge 10 de juliol, com una jornada festiva de coneixement dels veïns/es del barri i en solidaritat contra la precarietat i l'assetjament laboral, els desnonaments i desallotjaments les retallades socials, etc. La trobada és a les 11.30h al Parc de Can Miralletes, presentació de la Xarxa de Suport Mutu, i cercavila fins el Parc del Clot. A les 14h, dinar de carmanyola, cadascú durà menjar i beguda, i hi haurà una tenda d'intercanvi gratuita, en la que es portaran roba, sabates, objectes varis per poder compartir i intercanviar amb els veïns/es del barri. 
- COMISSIÓ D'ACCIONS: Es fa una proposta d'utilitzar els espais públics, parcs, places del barri per INFORMAR als veïns/es de les qüestions que passen al nostre entorn i al barri; fer casserolades informatives itinerants pel barri, recorregut pels carrers del barri amb la megafonia, repartint pamflets informatius i en contra de les retallades sanitàries, educatives, socials, laborals que hi ha al barri (Tancament Hospital 2 de maig-Creu Roja, Hospital de Sant Pau, CAP Pare Claret, etc.), sessions informatives i de mobilització sobre temes com la llei omnibus, la privatització del servei sanitari, els ERES a Telefònica, SEPROM, etc.
- HORT ASSAMBLEARI: S'informa dels dies de trobada, el diumenge 17 de juliol a les 20h, a la Plaça del Mercat del Clot és la propera. 
* Es proposa crear Cooperatives de Consum, com a recursos alternatius al consum actual desconsiderat amb l'entorn mediambiental, l'abús de preus i químics en el tractament de les matèries primes, com per exemple VERDULEA, un projecte sobre producció de verdures i fruites ecològiques, amb la possibilitat de rebre hortalisses fresques lliures de productes químics i amb el sabor de sempre. Conèixer la comparativa real dels preus del mercat, i la manipulació i monopolització del sector. 
- COMISSIÓ CINE-FORUM: Es convoca a les sessions de cinema social a l'aire lliure programades pel mes de juliol. 
* DIJOUS 14 DE JULIOL-21.15, PÇA MERCAT CLOT: Visionat de la pel·lícula THE YES MEN FIX THE WORLD, http://www.cafebabel.es/article/28710/protesta-anti-poderosos-documental.html
* DIJOUS 21 DE JULIOL- 21.15H, PÇA MERCAT CLOT: HOMENATGE A CATALUNYA II- http://www.homenatgeacatalunyaii.org/Es sol·liciten voluntaris per l'ajuda en el muntatge i elaboració del cinema-forum, contacte alassembleasocialclotcampdelarpa@gmail.com
COMISSIÓ FESTA MAJOR CLOT-CAMP DE L'ARPA: Cada novembre de 2011 es celebren les festes populars del barri. Es demana participació i propostes per elaborar unes festes socials, informatives, lúdiques i solidàries. Les barraques són una de les activitats 

3. Torn obert de paraula (40 minuts)
- Tancament Hospital 2 de maig, Creu Roja: L'Hospital Creu Roja que ofereix els seus serveis des de fa més de 80 anys, ha estat informat del seu tancament el proper setembre, per part del Consorci Sanitari Integral. Aquest nou atemptat contra la sanitat afectarà a més de 400 treballadors, i uns 135.000 usuaris aproximadament. http://www.infodoctor.org/rss/rss/?cat=17320
- Comissió Cultura Pça Catalunya: Es reuneixen dimarts i divendres a la Pça Catalunya-19h. Es proposen i s'informa dels punts que es debateixen en les trobades.
* Anàlisi del sistema cultural
* Elaboració i creació d'un nou model cultural
* Accions concretes contra les retallades socials ( Convocatòria 07-07-11 davant Pça Ajuntament Mataró, per la cancel·lació del festival Shakespeare, un mes abans de la celebració). 
- Subcomissió Immigració Pça Catalunya: S'informa de les propostes elaborades i es convida en la participació ciutadana en les següents qüestions; 
* Questionament llei d'estrangeria/ Tancament dels CIES 
* Proposta manifestació al setembre amb el lema "ARRAIGO SIN CONTRATO" 
*Localitzar associacions d'immigrants pels barris, i coordinar-nos amb accions conjuntes. 
- Tancament Quiròfans Hospital Clínic: s'informa de les accions que s'estan duent a terme des del govern de la Generalitat afectant els drets bàsics de la població a rebre una sanitat pública i de qualitat. Entre d'altres la privatització de la sanitat emprant Hospitals Públics i quiròfans en detriment de la població, i a favor de les mutues i centres sanitaris privats. 
- Recollida de signatures per aturar les retallades, presencialment als hospitals i centres d'atenció primària o via web: 
- Associació Veins Clot- Camp de l'Arpa: Es presenta la necessitat de coordinar-se des dels barris amb les lluites laborals que es donen al nostre territori. Acomiadaments, expedients de regulació, mobbing laboral, etc. informant als veïns i donant suport mutu a les causes. 
* Propostes d'acció i jornades de mobilitzacions de cara a l'aprovació de la retallada de pressupostos en sanitat, educació, cultura, etc; (20 i 21 de juliol al Parlament de Catalunya), JORNADA DE MOBILITZACIÓ INTERNACIONAL, pel 15 d'octubre, plantejar estratègies. 
* Es presenta l'associació i s'ofereix com una eina de comunicació i pressió a l'ajuntament del barri, en les lluites veïnals. 
- VAGA GENERAL: S'obre un debat i diversos torns de paraula entorn a la necessitat, el com dur a terme, amb quines entitats, agrupacions, sindicats, assamblees, etc. i com convocar una jornada DE VAGA GENERAL. Les propostes dels participants són: 
* La Vaga general és una eina fonamental de pressió i un atac directe a l'economia neolibearlista, als governs i a les retallades i mesures que estan aplicant. 
* Es proposa la Consicenciació ciutadana com una necessitat diària. Informar, difondre als barris, als centres de treball, als aturats, als jubilats, etc. les situacions de precarietat i les afectacions als nostres drets bàsics (vivenda, sanitat i educació pública i de qualitat, regulació del mercat laboral, etc). 
* Es comenta la necessitat del suport tant dels sindicats majoritaris, com dels assamblearis més minoritaris, alternatius, associacions, plataformes, etc. per tal de que hi hagi una convocatòria massiva i recolzada des de tots els sectors de la vaga general. 
* Es donen idees sobre si iniciar la vaga a nivell metropolità, i posteriorment a nivell estatal. 
* La força del poble és la que pot fer una vaga general des de la base
* La privatització dels Estats és el fenomen que s'esta succeint arreu del món, i per tant, les jornades de vaga general poden pressionar a evitar aquest tipus de funcionament econòmic i capitalista. 
- SEGUIMENT DE LA MARXA POPULAR INDIGNADA: Es fa una proposta de cara a la jornada de mobilització del DISSABTE 23 DE JULIOL a Madrid, 
* Consensuar amb la Coordinadora de barris la sortida d'autobusos des de diferents punts de Barcelona cap a Madrid
* S'obre una bossa de places lliures, en cotxes particulars, que vagin a la trobada i la mobilització del 23 de juliol. 
4. Coordinadora de barris de plaça Catalunya. (10 minuts)
- Informació sobre els acords presos a la darrera assamblea i propostes dels diferents barris: 
* S'informa sobre la proposta de Sants (ja es va enviar)
* S'informa sobre un plantejaments que s'han debatut en un trobada de coordinació abans de l'assemblea (s'adjunta al final un text "proposta de coordinació des del Clot" pel debat col·lectiu)
* Es presenta la Coordinadora de Barris com un ESPAI INFORMATIU I DE XARXA DE RECURSOS VEINALS, no pren decisions, confia en l'autonomia de cada barri en la presa de decisions i propostes d'acció, que posteriorment es presenten a les trobades. 
- Plantejament de les trobades quinzenalment o mensualment. Donant temps i llibertat d'associació als diferents barris i els ritmes de les assemblees. 
- Es sol·licita la necessitat rotatòria dels participants a les trobades

5. Breus, convocatòries, propostes, debats oberts, etc. (20 minuts). 
- Mobilitzacions en contra les retallades sanitàries i socials: Els dimecres són les jornades de lluita del sector sanitari. Es realitzen concentracions i talls de trànsit a Meridiana amb Rogent a les 18h cada dimecres, abans de l'Assamblea del barri. A l'Hospital de Sant Pau a les 14h, al CAP Pare Claret de 13h a 14h, etc.
- Es proposa centralitzar i coordinar esforços en les lluites sanitàries. Cada dimecres donar suport als diferents actes i mobilitzacions de lluita per la sanitat pública. Calendari de lluites ahttp://saludacampadabcn.wordpress.com/

- Seguir repartint pamflets pel barri, així com el dia de l'assemblea a la plaça, i fer difusió per megafonia. 

- Talls a Meridiana: Es proposa seguir tallant la Meridiana la setmana següent i fer-ho mitjançant un cercavila, cassolada, xiulets, etc. A les 18h trobada a la Pça Mercat Clot per anar junts a la Meridiana. En contra de les retallades socials i en sanitat. 

- Les persones que actualment van a les reunions de Coordinació de Barris exposen que volen ser rellevats per tal que tots els veïns/es, coneguin, comuniquin i traslladin les necessitats i les propostes del barri a la coordinadora. Per tal que sigui una assamblea rotatòria i horitzontal. Responsabilitat compartida. 

- Es proposa deixar material imprès en les entitats del barri per a que altres persones puguen utilitzar-lo per a fer difusió. 

- Es recorda que hi ha dos persones que fan difusió de l’Assemblea tots els dimarts amb un cotxe amb megafonia i que necessiten algú que els rellevi, o s'ofereixin altres vehicles. 

- Es recorda la borsa de places lliures i els autocars que sortiran de Barcelona per la jornada de lluita i trobada de la marxa popular indignada provinent de tot l'Estat a Madrid el 23 de juliol. 
- Es proposa l'elaboració d'un triptic informatiu de cara a treballar i difondre a les properes assamblees, i realitzant jornades informatives sobre qüestions d'interés comú, com la llei omnibus, què vol dir i què implica, el neolliberalisme, alternatives a les retallades en sanitat, llei hipotecària i desnonaments, etc. 

6. Convocatòria de la próxima asamblea. (5 minuts) 
- Es recorda que la moderació de l'Assemblea es rotatòria buscant l'horitzontalitat d'aquesta i la participació de les persones i s'informa que qui estigui interessada en la moderació i preparació de la propera assemblea poden ajuntar-se al final d'aquesta, amb motiu de començar a preparar-la i que la gent puga disposar d'una ordre del dia uns dies abans de la propera Assemblea. De moment, no s'ofereix ningú, per tant, de moment no hi ha ningú que moderi ni gestioni la propera assemblea. Interessats contacte a http://assembleasocialclotcampdelarpa@gmail.com
- Es recorda la Trobada a les 18h a la plaça del mercat, el proper dimecres 13, per les retallades en sanitat.

-----------------------------------------------------------------


Proposta de coordinació [text no consensuat ni aprovat per l’Assemblea del Clot-Camp de l’Arpa]

            A partir de petits debats, tant fora com en l'àmbit de l'Assemblea del Clot-Camp de l'Arpa, es presenta aquesta proposta de coordinació inacabada i que recull consensos bàsics a la nostra Assemblea. Partim de la experiència acumulada de coordinació que com Assemblea del Clot-Camp de l'Arpa tenim per haver estat partícips, d'una manera o d'una altra, en diferents espais de coordinació a la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu, algunes de les persones que fins el moment s'havien encarregat amb més assiduïtat de participar en les assemblees de la Coordinadora de Barris de Barcelona (espai de confluència de les assemblees de barri sorgides a l'escalfor de la convocatòria de la Vaga General del 29-S de 2010) juntament amb d'altres que s'han sumat en aquesta nova etapa de l'assemblea de barri després del 15-M hem elaborat aquesta proposta partint de dos pressupòsits inicials:
1- volem recollir la dinàmica establerta per la Coordinadora de Barris quant espai de coordinació, traspàs de recursos, informacions, convocatòries i suport mutu entre barris. Un espai que respecti l'autonomia i els ritmes de cada barri, les seves formes de decisió i les seves línies de treball. Un espai de coordinació on el seu contingut vingui determinat per les propostes dels barris, que poden o no ser assumides per la resta de barris.
2- creiem que les assemblees de barri, com la nostra, s'han transformat i han canviat amb l'aportació de noves veus, de moltíssimes noves veus. Ara som assemblees més heterogènies i massives que tot just comencem a caminar. Per això, hem de repensar la nostra coordinació, des de cada barri i amb totes les assemblees de barri.

Així, recollint experiències però assumint la necessitat d'aquestes noves veus, passem a detallar mínimament la nostra proposta a partir dels nostres debats i de treballar propostes de coordinació d'altres barris:
        Si pensem en una Coordinadora o Trobada de Barris (o el nom que sigui), els barris haurien de ser els participants de les assemblees de coordinació. En aquest sentit, pensem que estaria bé amb l'assistència de dues o tres persones de cada barri, que fossin rotatives, tot i que entenem que cada barri pensarà en la forma de dur a terme la seva participació a la coordinació i el traspàs d'informació entre les diferents participants de l'assemblea de barri.
No acabem de veure la necessitat d'una participació activa de membres de les comissions nascudes de l'acampada Bcn. Per dos motius, perquè l'acampada Bcn ja no existeix i perquè des del Clot-Camp de l'Arpa apostem pel treball més local i íntim, de coneixença i generació d'afinitats quotidianes. Creiem que les persones que han treballat i treballen -un treball que, en general, valorem molt positivament i que ha permès gran part de les moltes coses que entre totes hem sigut capaces de fer- en aquelles comissions sorgides de Plaça Catalunya tenen cabuda per participar a les diferents assemblees de barri. No demanem que desapareguin; si aquestes persones es volen seguir reunint i treballant es bo que ho facin. Així, pensem que la presència d'altres persones, grups o col·lectius hauria de partir d'una necessitat de la pròpia coordinació de barris: si els barris volen treballar temàtica laboral o de gènere o d'habitatge, etc. i consideren oportú demanar l'assistència a les assemblees o tallers o activitats que realitzi d'aquestes altres persones, seria en aquest moment quan efectivament participarien. De la mateixa manera, si la coordinació de barris considerés oportú la creació de comissions tècniques i/o temporals (comunicació, difusió... i/o comissions per campanyes o mobilitzacions concretes) seria a partir d'aquesta coordinació que es podrien crear, tot comptant amb l'experiència i el potencial de les comissions sorgides de la Pl. Catalunya. Creiem, doncs, que les propostes que es debatessin a la coordinació de barris haurien de sorgir des de la base, des dels barris, i no des d'altres instàncies perquè si no, el procés de decisió i de coordinació aniria de dalt a baix: alguna comissió considera important tal mobilització, tal campanya, tal data... i demana que els barris l'assumeixin i la baixin a les assemblees per després pujar l'acord. No volem aquesta dinàmica pel que fa a la coordinació de barris, sinó que volem que les propostes de barris no es portin a cap instància superior sinó a un espai on, al mateix nivell, ens trobem amb altres barris i debatem horitzontalment.

            Pensem que aquesta coordinadora o trobada es podria reunir mensualment, tot i que si es considerés la necessitat de convocar alguna assemblea extraordinària abans d'un mes es podria fer, tot respectant els ritmes de debat i decisió de cada barri.
            També creiem que aquesta coordinació no hauria de ser incompatible amb d'altres que ja existeixin o que es poguessin crear.
                                                                                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada